Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

A stílus, a nőiesség, egyediség minden nőben ott van, ám sokukban túl mélyen ahhoz, hogy ez a külsőn is látszódjon

STÍLUSTANÁCSOKA változás az önbizalom növelésével kezdődik

Írta: S. Törrő RITA

A stílus, a nőiesség, egyediség minden nőben ott van, ám sokukban túl mélyen ahhoz, hogy ez a külsőn is látszódjon. Szürke kisegerek, farmerban, pólóban, edzőcipőben vagy éppen kiskosztümben magukat rejtegető hölgyek ezrei sétálnak a magyar utcákon, miközben mindannyiukban ott rejtőzik a szexi, stílusos, hódító NŐ.

Ezt a nőt előhozni külső és belső módosításokkal lehet - ezt a trendi átváltoztató műsorokból is láthatjuk, amelyekben stílustanácsadó, fodrász, sminkes, sőt, nem ritkán fogász és plasztikai sebész segédletével hozzák ki a maximumot a páciensekből. 

Matkovich Zsuzsa kozmetikus, sminkes és stlylist olyan nőknek segít, akik ki akarják hozni magukból a maximumot, s meg akarják ezt mutatni a világnak

 - Elsősorban az önbizalmat kell növelni ahhoz, hogy elindulhasson valaki a nőies stílus felé vezető úton - vélekedik Matkovich Zsuzsa kozmetikus, sminkes és stlylist, aki maga is számos nőnek segített már a változásban. Zsuzsa keze között az átlagos hölgyekből ragyogó nők lesznek, ezt bizonyítják azok a képek is, amelyeket az eddigi munkáiból mutat:

120 resize 120 resize

A nők nagy része azért jön, mert látják, mit lehet kihozni egy sztárból például, aki a hétköznapokban szintén átlagnő. Van olyan, aki emléket akar magának készíttetni fotók formájában a legjobb éveiről, más pedig párjának ajándékba szánja az új külsőt - mondja az ifjú hölgy, aki az öltözködés terén szintén megmutatja, kinek mi áll jól, s mi az, amit kerüljön, vagy éppen takarjon. 

- Sokan azt sem tudják, melyek az előnyös részei. Volt olyan vendégem, akinek csodás hosszú lábai vannak, mégis farmerben rejtegette azokat, mondván, milyen csúnya, magas nő. Majd megmutattam neki, milyen is egy szép szoknyában, cipőben, s azt mondta: jé, tényleg...


- A lényeg - hangsúlyozza a stílustanácsadó -, hogy legyünk tisztában az előnyeinkkel s a hátrányainkkal. Az előbbit mutassuk meg, az utóbbiról pedig trükkös, okos módszerekkel tereljük el a figyelmet. 
 
Néhány ötlet: a kerekebb hasról például mell alatt vágott ruhával, a nagyobb fenékről pörgős szoknyával vonhatjuk el a figyelmet, a kis keblet kiemelhetjük fodrokkal, buggyos dekoltázzsal, a nagyot pedig szabadabb blúzokkal enyhíthetjük. 

 - A smink is kardinális kérdés. A vendégeim közül sokan nem sminkelik magukat, majd amikor kifestem őket, s megmutatok pár trükköt, az eredménytől ledöbbennek - meséli Zsuzsa. - Pedig nem is olyan nagy ördöngösség: az alapozó, pirosító, szemhéjfesték és spirál helyes és az arcnak megfelelő használatát szinte pillanatok alatt elsajátíthatjuk. A változás oda-vissza hat: a szebb külső növeli az önbizalmat. Az a nő pedig, aki magabiztosabb, bátrabban nyúl nőiességéhez a külsőségekben is. 

-  Nem biztos egyébként, hogy mindig az aktuális trendeket kell követni -  véli Zsuzsa.   - Aki kitapasztalja, mi áll neki jól, e tudás mentén válogassa a ruháit, sminkjeit. Zsuzsa egyébként saját maga cégére is egyben, hiszen  - ahogy mondják - nagyon egyben van: finom púderes árnyalatú nyári ruhájához ugyanolyan színű, lógó fülbevalót választott, amely szépen kiemelkedik gesztenyebarna, hosszú hajkoronájából. Ennél több ékszer nem is kell... Finom, pántos szandálja csak hab a tortán. Sminkje visszafogott, nyárias, ahogy ő maga is, mégis sugárzik belőle a nőcis stílus. Olyan, mint aki mindig nyaral - akkor is, ha épp munkába igyekszik. S mi, ha nem pont ugyanez a hatás minden nő álma?  Merj változtatni! - ez az ő mottója, s milyen igaza van...