Ahogy egyre hidegebb lesz az idő, úgy változik ruházatunk, ezzel párhuzamosan sminkünkben is igényeljük az új árnyalatokat.

VÁLASZOL A SZAKÉRTŐ

Matkovich Zsuzsa

Sminktetováló Specialista & Sminkmester

42 éves nő vagyok, mindennap sminkelek. Legnagyobb problémám a korrektor felvitelével van. Vagy nagyon sűrű és akkor beleül a rán­cokba, vagy ha lágyabb, akkor alig fed valamit. Egyébként mindket­tőnél délutánra már eltűnik az eredmény, ha porpúderrel fixálom, az kiemeli a ráncaimat.

Sok hölgy megfeledkezik sminke­lés előtt a bőr előkészítéséről. Ta­lán az Ön problémájának kulcsa is ebben rejlik. Korrektor használa­ta előtt mindig hidratálja a bőrét, mert ha a sminket száraz, dehid­ratált bőrre viszi fel, az eredmény rossz lesz, függetlenül a kozmeti­kum minőségétől. Száraz bőrön, a korrektor összegyűlik az apró ráncokban, de hidratált bőrfel­színen a korrektor szépen elosz­lik. Ajánlom a tubusos korrektort, mert nem olyan tömör állagú, mint a korrektorstift, ezért a szem alatti kényes bőrfelületre is nyu­godtan használható, nem hangsúlyozza ki a ráncokat, ezért idősebb bőrre is alkalmazható. Újbegyünk segítségével, minimális mennyi­séget egyenletesen, nagyon véko­nyan oszlassunk el a kívánt terü­leten. A szarkalábak környékén a porpúder alkalmazását minima­lizáljuk vagy teljesen kerüljük el.